Oppskrifter med tunfisk

Oppskrifter med tunfisk

For mange er tunfisk synonymt med innholdet av en boks. Og tunfisk fra boks dekker hele kvalitetsskalaen. Det er helt klart at pris og kvalitet henger nøye sammen.

Tunfisk fra boks er en populær ingrediens i salater og sandwicher. En av de meste kjente er Nice-salat – salade nicoise.

Det er imidlertid stor smaksforskjell på hermetisk og fersk tunfisk. Den hermetiske er gjennomvarmebehandlet og saltet før hermetisering. Dermed flaker den seg lett, noe som også er en av grunnene til dens anvendelighet i ulike typer salater.

Fersk tunfisksiste er en yndet ingrediens for sushi – særlig nigiri og sashimi. På grunn av den myke konsistensen når den serveres rå, skåret i tynne skiver.

Tunfisk er en omdiskutert råvare siden den er utsatt for overfiske, mye på grunn av dens popularitet som sushi-ingrediens.

Tunfisk finnes som mange arter. Den mest utsatte er blåfinnet tunfisk (Pacific Bluefin Tuna) som også er den største sorten. I våre farvann finnes den nære slektningen makrellstørje - Atlantic Bluefin Tuna. Fisket etter denne er strengt regulert.  Det er stor etterspørsel etter de få fiskene som blir fanget for kjøttet holder svært høy kvalitet.

Tunfisk på dette nivået trenger svært kort varmebehandling siden, for å bevare råvarens egensmak.

Den er derfor perfekt for grillen, som tataki eller rå som sushi, tartar eller poke. Før den spises rå, må den som all annen fisk, fryses ned til 20 kuldegrader i minst ett døgn før den kan brukes.

 

  • 2 timer

    Stekt tunfisk smaker nydelig, og med marinaden som foreslås i denne oppskriften kan du vente deg litt av en middag.

  • 2 timer

    I denne oppskriften blander vi kjøtt fra land med kjøtt fra havet. Kalvesteik egner seg ypperlig med tunfisksaus. Det er bare å følge oppskriften frem til et herlig måltid.

  • 30 minutter

    Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor.

  • 30 minutter

    Denne retten heter spaghetti alla Carrettiera i Italia.Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne.

  • 15 minutter

    Et helt måltid i en deilig salat med tunfisk, med deilig tilbehør og dressing. Her har du oppskriften. Og du kan servere i løpet av et kvarter.

  • placeholder
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets kurs for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken