Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Foto: Proformabooks

Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon

Denne retten heter spaghetti alla Carrettiera i Italia.Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg steinsopp i det varme vannet 15-20 minutter.
  2. Varm oljen i en stor kjele, ha i hvitløkfeddene og la det surre i ca 2 minutter. Knus hvitløken med en tresleiv så smaken kommer ut. Ta opp hvitløken og kast den. Ha pancetta eller bacon i oljen, og la det surre i 3-4 minutter mens du rører av og til.
  3. I mellomtiden heller du vannet av soppen, tar vare på bløtevannet, og finhakker soppen.
  4. Ha begge typer sopp i kjelen og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett 6 ss av bløtevannet fra soppen, og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter mens du rører av og til.
  5. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Ha resten av bløtevannet fra soppen i kokevannet.
  6. Ha tunfisken i soppsausen og rør forsiktig. Smak til.
  7. Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet serveringsbolle. Slå sausen over, bland godt og strø rikelig med nyrevet parmesan over.
  8. Serveres straks med mer parmesan ved siden av.

De beste pastaoppskriftene

De beste oppskriftene med steinsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her