Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Foto: Proformabooks

Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon

Denne retten heter spaghetti alla Carrettiera i Italia.Uttrykket alla carrettiera betyr som kjerrekuskene lager den. Romerne påstår at de oppfant denne retten, men det gjør også napolitanerne og sicilianerne.

Fremgangsmåte

  1. Bløtlegg steinsopp i det varme vannet 15-20 minutter.
  2. Varm oljen i en stor kjele, ha i hvitløkfeddene og la det surre i ca 2 minutter. Knus hvitløken med en tresleiv så smaken kommer ut. Ta opp hvitløken og kast den. Ha pancetta eller bacon i oljen, og la det surre i 3-4 minutter mens du rører av og til.
  3. I mellomtiden heller du vannet av soppen, tar vare på bløtevannet, og finhakker soppen.
  4. Ha begge typer sopp i kjelen og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett 6 ss av bløtevannet fra soppen, og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter mens du rører av og til.
  5. I mellomtiden koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Ha resten av bløtevannet fra soppen i kokevannet.
  6. Ha tunfisken i soppsausen og rør forsiktig. Smak til.
  7. Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet serveringsbolle. Slå sausen over, bland godt og strø rikelig med nyrevet parmesan over.
  8. Serveres straks med mer parmesan ved siden av.

De beste pastaoppskriftene

De beste oppskriftene med steinsopp

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her