1 laksefilet - fire helt rå retter

Ingredienser
TARTAR:
Endestykket av laksefileten
1/4 lime
Svart pepper
Salt
1ts chillisaus
3ss olivenolje
1ss koriander finhakketKutt laksen i tynne strimler. Legg strimlene i en skål og skvis 1/4 lime saft over. Dryss litt salt og pepper over. Bland i koriander, chillisaus og olivenolje. Rør godt.

SEVITSJE
Bukstykket av laksefileten
1 dl olivenolje
1 dl lime saft
1 dl sitron saft
salt
pepper
basilikum grovhakket

Kutt laksen i terninger på 1x1 cm. Legg dette i en skål og tilsett olivenolje, sitron saft og lime saft. Dryss litt salt og pepper i. Ha i basilikum til slutt.

RÅMARINERTE SKIVER:
Det øverste stykket av laksefileten
Salt
Pepper
Sesam olje
Soyasaus

Skjær laksen i tynne skiver. Strø salt og pepper over. Sprinkle skivene med sesamolje og soyasaus. Gni oljen og sausen godt inn.

SASHIMI:
Midtstykke av laksefileten
Marinade:
Soyasaus
2 skiver hvitløk
3-4 skiver ingefær
1/2 lime
chillisaus
koriander

Skjær laksen i 1cm tykke skiver. Hell litt soyasaus i en skål, skvis saften av limen over. Ha i hvitløk, ingefær og finhakket koriander. Smak til med chillisaus.

Fremgangsmåte

Legg de fire rettene i skåler.

Sendt inn av Ragnfrid Lie

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her