Aprikospudding

Fremgangsmåte

Legg aprikosene i en liten gryte sammen med appelsinsaft, revet appelsinskall og vann. La det få et oppkok, slå ned varmen og la det småkoke forsiktig i 5 minutter, til væsken er kokt inn.

Puddingrøre: Visp sammen margarin, sukker, egg, mel, bakepulver og blandet krydder til røren er lett og luftig.

Bland sirupen med aprikosene og hell dem opp i en lettsmurt puddingform som rommer 1,5 liter. Øs puddingrøren over aprikosene og glatt den til på toppen. Legg et dobbelt lag bakepapir med et brett på midten tvers over puddingformen og fest det med hyssing.

Sett puddingformen i vannbad i en gryte med nok kokende vann til at det står halvveis opp på siden av puddingformen. Eller sett puddingformen i øverste etasje på en dampkjel. Dekk til gryten med lokk og la puddingen dampe i 90 minutter. Hell på mer vann under kokingen dersom det er nødvendig.

Server puddingen med litt vansiljesaus eller iskrem til.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her