Aubergine med parmesan

Ingredienser
Dette er en italiensk klassiker, og en av de ikke altfor mange fornuftige tingene man kan gjøre med auberginer. Det er et godt tilbehør til mange kjøttretter, men aller best som en forrett.

Forrett til 4-6

2 auberginer

salt

mel

olje til steking

2 dl parmesan

1-2 dl hakkede tomater

basilikumblader

smør

Fremgangsmåte

Skjær auberginene i omtrent 1-2 cm tjukke skiver. Strø over litt salt og la dem stå i 15 minutter, så saltet får trukket ut væske av auberginene. Tørk av med et kjøkkenhåndkle eller papir. Varm olje i en dyp panne over høy varme. Ha mel i en stor tallerken. Dypp aubergineskivene i mel og stek i olje i 3-4 minutter til de er gylne og brune. Legg dem på en rist så de får rent av seg. Forvarm ovnen til 200 grader. Press mest mulig væske ut av tomatene. Ha hakkede tomater og revede basilikumblader oppå aubergineskivene. Strø over parmesan og ha på en liten klatt smør. Bak i ovnen i 12-15 minutter.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her