Aubergine med parmesan

Ingredienser
Dette er en italiensk klassiker, og en av de ikke altfor mange fornuftige tingene man kan gjøre med auberginer. Det er et godt tilbehør til mange kjøttretter, men aller best som en forrett.

Forrett til 4-6

2 auberginer

salt

mel

olje til steking

2 dl parmesan

1-2 dl hakkede tomater

basilikumblader

smør

Fremgangsmåte

Skjær auberginene i omtrent 1-2 cm tjukke skiver. Strø over litt salt og la dem stå i 15 minutter, så saltet får trukket ut væske av auberginene. Tørk av med et kjøkkenhåndkle eller papir. Varm olje i en dyp panne over høy varme. Ha mel i en stor tallerken. Dypp aubergineskivene i mel og stek i olje i 3-4 minutter til de er gylne og brune. Legg dem på en rist så de får rent av seg. Forvarm ovnen til 200 grader. Press mest mulig væske ut av tomatene. Ha hakkede tomater og revede basilikumblader oppå aubergineskivene. Strø over parmesan og ha på en liten klatt smør. Bak i ovnen i 12-15 minutter.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her