Baba au Rhum
Foto: Angelafoto

Baba au Rhum

Fremgangsmåte


Smelt gjæren i sukkeret og saltet. Varm opp melk og smør til det er lunkent og hell over gjæren.
Tilsett revet sitronskall og lettpiskede egg. Hell i melet, og elt deigen godt før den får heve i 30 min.
Jobb deigen til den setter seg, og ha den i en puddingform (hull i midten). La den etterheve til den når opp til kanten av formen.
 
Stekes på øverste rille nederst i forvarmet ovn, 220 C i ca 40 min. Avkjøles før den hvelves.
 
Lake:
Kok sukker og vann til en klar lake. Tilsett revet sitronskall og rom.
Hell blandingen på kaken, litt av gangen, slikk at den trekker inn, og suger opp all væske.
Varm opp aprikos marmeladen. Rør den myk, og bre den utover kaken.
 
Sjokoladekrem:
Varm sukker og fløte i en kasserolle (må ikke koke).
Riv sjokoladen grovt, og rør den ned i fløteblandingen. Sjokoladesausen skal være tykk. Hell den over kaken.

Pynt:
Pisk ca 1 dl fløte til krem og dekorer kaken. Toppes med hakket pistasjnøtter.

Tips:
Du kan godt droppe sjokoladekremen. Da blir kaken mindre mektig. 

Tips:
Baba au rhum kan også stekes i posrsjonsformer (uten hull), av samme typen som brukes til brioche. De dynkes og pyntes med sjokoladekrem, pisket krem og dyppes i hakkede pistasjnøtter slik at de ser ut som steinsopp.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen
Guide
Oppskrifter på hjemmelaget saft

Lag din egen saft av syriner fra hagen eller blomster fra naturen

Det er utrolig hvor mye bedre hjemmelaget saft smaker enn den du kjøper i butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør tirsdagen ekstra fargerik med friske grønnsaker og sei fra woken
Dagens rett
Seiwok med eggnudler, brokkoli, blomkål, squash og asparges

Gjør tirsdagen ekstra fargerik med friske grønnsaker og sei fra woken

Fisk og grønnsaker er det vi skal spise mer av, og det er enkelt som bare det når middagen er så fristende og lettlaget som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt
Dagens rett
Kamskjell med sitron og ingefær

Lag kamskjellene i woken - det blir veldig godt

Kamskjell er en var råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. Derfor er en wok faktisk ideell. Svært høy varme tilsier veldig kort steketid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her