Slik lager du marmorkake
Foto: LauriPatterson

Slik lager du marmorkake

Marmorkake er kanskje den mest spennende av de klassiske formkakene - i hvert fall rent utseendemessig. Det forsterkes med en tofarget glasur eller marmorkrem.

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet en halvtime før start. Pisk smør og sukker hvitt og luftig i maskin. Ha i eggene, ett og egg, mens du pisker videre. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt inn i deigen. Rør inn melk til en jevn røre.

Hell ca en tredel av deigen i en bolle og sikt i kakao.

Hell halvparten av den lyse deigen i en kakeform på 24 cm. Fyll på med den mørke og avslutt med den lyse. Dra en gaffel eller skje gjennom i et siksakmønster for å skape marmoreringen.

Stek i von ved 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en trepinne. Avkjøl.

Marmorkrem:
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet en halvtime før start. Ha det i en mikser og kjør luftig. Tilsett melis og pisk videre. Ha i egget og kjør til luftig krem. Smelt sjokoladen med melken. Rør godt og avkjøl. 

Fordel kremen i to boller i forholdet 1:2 og bland den minste delen med sjokoladen. Fyll de to kremene i to engangs-sprøyteposer (eller bare vanlig plastposer). Kutt et hull nederst på ca 0,5 cm. Legg posene side om side oppi en sprøytepose med ønsket munnstykke. Sprøyt utover kaken i ønsket mønster. 

Tips:
Du kan også smøre den hvite kremen på først og dernest pynte med sjokoladekremen. 

Kaken kan deles og fylles med kremen. Da trenger du 50 prosent mer krem. 

Se våre andre oppskrifter på formkake

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her