Bacalao

Ingredienser
 
B A C A L A O   G I A N L U C A
3 cl oliven/raps-olje i varm panne
1½ finhakket løk, 9 g fersk hvitløk
6 hg boks tomat, salt, pepper
1 kg klippfisk/1½ kg utvannet (2 døgn)
2¼ dl mel, 1½ dl olje i høy panne

B A C A L A O  
8 hg tørr klippfisk/2 kg utvannet
1 kg potet i 2 cm terninger
3 store løk i cm-skiver
8 hg boks hakket tomat
4 hg grillet paprika i cm-strimler
½ hvitløk i skiver, 2 laurbærblad
3 ss finhakket persille
1 - 2 tørre chili, ev. uten frø
10 pepperkorn, 3 dl olivenolje

B A C A L H A U   À   L A   V I Z C A I N A
¾ dl oliven/raps-olje i gryta
3 ss tomatpuré, 1½ grovhakket løk
6 hg boks tomat, 1 kg utvannet klippfisk
4½ skivet løk, 6 - 9 skivete poteter
¾ finhakket rød/grønn chili
 – eller ¾ ts kajennepepper
3 skivede røde/grønne paprika
4 - 6 g finhakket hvitløk
 

Fremgangsmåte

 
B A C A L A O   G I A N L U C A  (Italia)
Surr løk mjuk.  Ha i tomat og krydder; kok opp; trekk 1/3 t.
Tørk av skinnfrie filetstykker; vend i mel; sprøstek gylne.
Trekk opp olje på papir; trekk fisken 5 min under sausen.

Strø grovpepper ved servering.


B A C A L A O  (V-Norge/Viestad)
Vann ut fisken etter tørrhet (24 - 36 timer i flere vann)

Rense passe fast fisk i 5 cm biter.  Legg resten lagvis
(2/3 persille) Varm opp langsomt.  Kok det 30 min. 
Trekk 45 min.  Rist på gryten flere ganger; ikke røre.

Server i dype tallerkener med persille og godt brød.


B A C A L H A U   À   L A   V I Z C A I N A  (Brasil)
Ei skikkelig jente i Brasil skal kunne lage bacalao, for hver
dag i året, og tusenvis av oppskrifter finnes.  Det seneste
er friterte bacalao-boller (fingermat)  Alle skal de øke
kroppstemp, heve sinnsstemning og tilføre god atmosfære

Surr puré og løk blankt.  Ha i tomat; fiskestykker og
resten lagvis i sausen; kok opp; trekk/småkok ferdig (1 t)

Server litt av alt og hvitløksbrød ved siden.
 

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her