Bacalao fra Lofoten
Foto: Bengt Wilson

Bacalao fra Lofoten

Det mange gode oppskrifter på bacalao. Her har du oppskriften på hvordan de lager den i Lofoten.

Fremgangsmåte

  1. Vann ut klippfisken i ett døgn og fjern skinn og ben. Skjær den utvannede fisken i fingertykke skiver på tvers av fisken.
  2. Skjær skrelte poteter, skrelt løk og rensede tomater i skiver og paprika i strimler.
  3. Sausen:
    Press eller finhakk hvitløkfeddene. Rens fersk chilipepper for skillevegger og frø og finhakk den.
  4. Dersom du benytter deg av tørket chilipepper må du riste frøene ut av dem og finsmuldre den.
  5. Smelt smøret og rør det sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, vann, olje, hvitløk og chilipepper.
  6. Smak til med salt, nykvernet pepper og eventuelt litt sukker.
  7. Hell litt av blandingen i en jerngryte eller ildfast fat og legg fisk, poteter, paprika og løk lagvis i fatet med tomatsausen mellom.
  8. Kok retten på plate i ca. 1 time eller i stekeovn ved 180 - 200 grader i 1½ - 2 timer, til alt er godt mørt.
  9. Rist på kokekaret av og til hvis bacalaoen kokes på plate slik at den ikke brenner fast.
  10. Serveres med sitronbåter, pepperkvern på bordet og nybakt grovbrød ved siden av.

Tips: Du finner ferdig utvannet og renset klippfisk i de fleste velassorterte butikker.

Flere gode oppskrifter på bacalao og klippfisk finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her