Bacalao med suksess
Godfisk.no

Bacalao med suksess

Her har du en klassisk oppskrift på bacalao som smaker fortreffelig. Enkelt å få til og garanterer deg suksess rund middagsbordet.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og løken og skjær dem i tynne skiver. Skjær paprikaen i strimler og finhakk chili og hvitløk.

Varm olivenoljen i en gryte og rør inn tomatpureen. Tilsett de hermetiske tomatene, vannet, hvitløken og chilien. Bland godt og kok opp.

Legg så klippfisk, løk og poteter lagvis i sausen. Kok opp og la kjelen stå og trekke/småkoke på svak varme til potetene er kokt. Rist litt på kjelen i løpet av koketiden.

Smak til med pepper og kajennepepper om nødvendig. Legg i oliven etter ønske og dryss litt persille på toppen rett før servering.

Tips: 1 kilo utvannet klippfisk tilsvarer en halv kilo naturell vare. Du får altså dobbelt så mye ut av det du har kjøpt.

Her finner du 60 andre oppskrifter med bacalao

Les om klippfiskens store kultpotensial

Se alle våre andre oppskrifter med klippfisk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag
Dagens rett

By på en skikkelig retro-rett til middag i dag

Det blir full fest selv på en tirsdag med denne veldig tradisjonelle oppskriften med fersk torsk. Som serveres kokt med gulrotstuing og bacon

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her