Bacalao som vil glede gjestene
Foto: Mats Widén

Bacalao som vil glede gjestene

Prøv denne klassiske oppskriften på bacalao. Du blir garantert fornøyd og eventuelle gjester også.

Fremgangsmåte

Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, del opp soltørkete tomater, løk og paprika i ringer. Stek løk og paprika mykt i rikelig med olivenolje (kan også bruke meierismør). Bland sammen tomater, tomatpure og hvitløk. 

Ha halvparten av oljen i en kjele. Legg fisk, poteter og grønnsaker lagvis. Dryss ørlite cayennepepper på fiskebitene. Fordel tomatblandingen som et lag midt i gryten (+ en del av oljen fra de soltørkete tomatene) og på toppen. Hell over resten av oljen. La bacalaoen trekke under lokk og på svak varme i ca. 1 – 1,5 timer til potetskivene er ferdig kokt. Rist på kjelen av og til.

Flere varianter av bacalao

Tips: Du kan finne ferdig utvannet klippfisk i butikken, men hvis du skal vanne den ut selv bør den ligge i ett døgn hvor du skifter vannet et par ganger.

Du kan gjerne ha hele bacalaogryten i ovnen på 125 grader i ca 2 timer, da er du sikker på at den ikke svir seg i bunnen.

Prøv noen av disse fiskegrytene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dypvik

4
4/5 etter 91 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen