Bærkake i langpanne
Foto: Mats Widén

Bærkake i langpanne

En slik kake får fart på seg når du bruker sesongens bær.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
  2. Dekk en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og råsukker i en bolle. Tilsett matfett og egg, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Trykk ut deigen på bakepapiret i langpannen. Forstekes midt i ovnen ved 175 °C i 15 minutter.
  3. Fyll:
    Imens blandes osten og vaniljesauspulveret. Kremfløten og sukkeret vispes stivt og vendes ned i osteblandingen.

Ta ut den forstekte bunnen og bre over ostekremen. Strø over bærene.

Stek i 25 minutter til. Avkjøl.

Skjær kaken i ruter.

Sikt over litt melis før servering.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
Dagens rett

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest

I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her