Bagels i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Bagels i dampovn

Fremgangsmåte

Hell alle ingrediensene i en bakebolle og elt på medium hastighet i ca. 10 minutter. Deigen er ferdig eltet når den slipper bollen og er glatt og elastisk.  

Legg deigen i en bakebolle dekket med plast og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time). Slå deigen sammen, og la den hvile i 10 minutter. 

Del deigen i 16 like store emner, og trill ut boller av disse. Lag hver bolle om til en ring ved å stikke en finger dyppet i mel gjennom midten av bollen. Beveg fingeren rundt i en sirkel, slik at hullet blir større – hullet skal utgjøre omtrent 1/3 av brødets diameter. 

Forvarm ovnen til 96 °C * med 100 prosent damp. 

Sett brødene på et stekebrett med bakepapir, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem hvile i 10 minutter. 

Sett brødene inn i ovnen på 100 prosent damp i 6 minutter. Ta dem ut av ovnen, og pensle overflaten med egg. Stek deretter videre med over/undervarme (200 °C) eller varmluft (180 °C) i ca. 20 minutter til de er gylne. 

Sett til avkjøling på en bakerist. 

Pynt gjerne med valmuefrø eller sesamfrø. 

 

* Med SousVide ovn stilles temperaturen til 99 °C.

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her