Bagels i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Bagels i dampovn

Fremgangsmåte

Hell alle ingrediensene i en bakebolle og elt på medium hastighet i ca. 10 minutter. Deigen er ferdig eltet når den slipper bollen og er glatt og elastisk.  

Legg deigen i en bakebolle dekket med plast og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time). Slå deigen sammen, og la den hvile i 10 minutter. 

Del deigen i 16 like store emner, og trill ut boller av disse. Lag hver bolle om til en ring ved å stikke en finger dyppet i mel gjennom midten av bollen. Beveg fingeren rundt i en sirkel, slik at hullet blir større – hullet skal utgjøre omtrent 1/3 av brødets diameter. 

Forvarm ovnen til 96 °C * med 100 prosent damp. 

Sett brødene på et stekebrett med bakepapir, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem hvile i 10 minutter. 

Sett brødene inn i ovnen på 100 prosent damp i 6 minutter. Ta dem ut av ovnen, og pensle overflaten med egg. Stek deretter videre med over/undervarme (200 °C) eller varmluft (180 °C) i ca. 20 minutter til de er gylne. 

Sett til avkjøling på en bakerist. 

Pynt gjerne med valmuefrø eller sesamfrø. 

 

* Med SousVide ovn stilles temperaturen til 99 °C.

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her