Bagett med biff og chimichurri
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Bagett med biff og chimichurri

En bagett med biff er deilig. Legger du til chimichurri, et klassisk tilbehør til argentinske grillretter, blir det skikkelig fart på smaksløkene. Her får du hele oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper.
  2. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
  3. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.
  5. Del opp bagetter. Smør på kremost og ha på tomat, biffkjøtt og chimichurrisausen.
  6. Chimichurrisaus:
    Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor.
  7. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring.
  8. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.
  9. Sett den til siden og la smakene marinere seg.
  10. Serveres romtemperert. Kan holde seg i kjøleskapet.
  11. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her