Bak søte små sitronterter
Foto: Kristin Ellefsen

Bak søte små sitronterter

Fremgangsmåte

Tertedeig:
Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.

Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.

Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten stekes i en fin form. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes på 180 grader i i 15-20 minutter.

Etter 10 minutter tar du ut tertene og tar av bakepapiret og ertene/ris, og steker terteskallene ferdige.

Avkjøl på rist.

Sitronkrem:
Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen.

Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme.

Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner, er den ferdig.

Marengs:
Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs.

Sikt i melis og kjør dette sakte til glatt og skinnende konsistens.

Tips:
Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

4
4/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen