Baklava (Tyrkia)

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og kna deigen til den blir smidig. Dekk deigen til og sett den kaldt i ca 1 time.

Skold mandlene og mel den ene halvparten fint og den andre grovere. Bland hele mandelmassen med revet sitronskall, sukker og hakkede rosiner. Smør en liten firkantet form på ca 20x24 cm eller ovnspanne med olje.

Deigen kjevles ut og skjæres i 7-8 meget tynne plater, som passer til formen. Tre plater deig, som hver for seg pensles med olje, legges i formen. Deretter følger et lag mandelfyll, ca 1/3 av massen. Så et nytt lag deig som pensles med olje. Så et nytt lag mandelfyll, deretter deig som pensles med olje, og til slutt mandelfyll og oppå dette igjen det siste laget med penslet deig.

Skjær kaken i firkanter på ca 4x4 cm med skarp kniv. Kaken forblir i formen. Pensle med olje og stek kaken på jevn varme, 175 C i 35-40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

Sirup: Kok sukker, kanelstang og vann til "trådprøven": Dråpene skal bli lange og skal kunne trekkes ut i tynne tråder. Dette tar ca 20 minutter. Ta opp kanelstangen og ha i sitronsaften. Hell sirupen over baklavaen og la denne stå og trekke, gjerne på ettervarmen i stekeovnen, for derved suges sirupen lettere opp.

Ta kaken ut og la den bli helt avkjølt. Skjær den holdbare kaken i firkanter

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her