Bakte bønner med bacon

Fremgangsmåte

Legg bønnene i bløt over natten. Hell bløtevannet av, fyll på friskt vann og kok bønnene ca 1 time. Sil kokevannet fra. Innstill ovnen på 150 °. Hell bønnene over i en ildfast form. (Gjerne en leirgryte, men sett da formen inn i kald ovn.) Skjær noen snitt i svoren på baconet og legg dem oppå bønnene. Bland kokende vann, sukker, sirup, krydder og løk, og hell det over bønnene. Legg på lokk (Hvis du bruker en liten langpanne; dekk den med folie, pass på at det er tett.) og bak i ovnen 4 - 6 timer. Kontroller av og til om det er nødvendig å helle på mer vann. Lokket tas av den siste timen. Server med stekte egg, bacon, stekte pølser og fersk loff.
 

Sendt inn av Carina Michelle Håkonsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her