Baltifisk i kokossaus som i India
Foto: RakeshPicholiya

Baltifisk i kokossaus som i India

Fremgangsmåte

Balti er navnet på en dyp, rund panne med to ringformede håndtak. Den kalles også karhai. Baltipannen er svært lik en wokpanne, som utmerket godt kan brukes.

Varm oljen i en karhai eller wokpanne. Senk varmen litt og ha i løkfrø, tørket rød chili, hvitløk og løk. Stek blandingen i 3-4 minutter, rør jevnt.

Lag et kryss i enden av hver tomat. Skold tomatene i 20-30 sekunder, så over i en bolle kaldt vann. Flå av skinnet og skjær i tynne skiver. Ha tomatene, kokos, salt og malt koriander i pannen og rør godt rundt.

Del hver filet i tre. Legg fiskestykkene i løk- og tomatblandingen og snu dem forsiktig til de er gjennomstekte.

Stek i 5-7 minutter, senk varmen om nødvendig. Ha i vann, limejuice og hakket koriander og kok i 3-5 minutter, inntil vannet er nesten kokt bort. Server med ris eller parathabrød.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen