Berlinerboller med vaniljekrem

Berlinerboller med vaniljekrem

Nystekte berlinerboller fylt med tykk god vaniljekrem er ekstra gode. Og selvsagt langt bedre enn de i butikken. Her er oppskriften.

Tilberedningstid

1 time

Antall porsjoner

20

Ingredienser

 

 

2 dl melk
50 g gjær
4 ss smør
2 stk egg

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Varm melk og smør til kroppstemperatur og smuldre den ferske gjæren i. Bland den varme melken i melblandingen og tilsett ett egg. Sett deigen til heving på et lunt sted.
 
Kjevl ut en ca 1 cm tykk deig. Stikk ut runde kaker som er ca 5 cm i diameter. Legg en klatt vaniljekrem på den ene halvdelen, brett den andre over og trykk godt rundt kantene. Sett til heving på smurt plate og kok bollene i smult eller kokosfett etterpå.
 
La bollene renne godt av på tørkepapir og rull dem i sukker.
 
 
Tips:
Du kan også lage bollene uten fyll, altså klemme sammen to rundinger som stekes, og så fylle bollene som er delt på langs med vaniljekrem som på bildet.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen