Bestefars Ribbe-sylte
Arve Helland

Bestefars Ribbe-sylte

Skal du lage sylte slik bestefar eller bestemor gjorde det, skal du følge denne oppskriften. Den kommer til å smake som du husker den gjorde og vekker tilbake gamle minner.

Fremgangsmåte

1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene av benet. Skjærs så under, og vipp det ut.

2. Kok opp vannog legg ribba i. La det trekke ved kokepunktet i 2 1/2 time.

3. Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle ei form med aluminiumsfolie.

4. Ta opp skjær ribba i skiver på langs.

5. Legg svoren ned i forma først, ha på litt kryddeblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Fordel krydderblanding mellom hvert lag.

6. Legg sylta i press (2-3 kg) og sett den kjølig til neste dag.

Lag ditt eget julepålegg med disse velprøvde oppskriftene

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Arve Helland

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her