Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones
Foto: VW84

Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones

Denne biff-sandwichen er enkel og rask å lage. Spis den med en gang eller ta den med på tur. Vellykket blir det uansett.

Fremgangsmåte

Start med fyllet:
Rens og del paprikaen i to. Stek den svart med skallsiden ned, enten i panne, på et brett i stekeovnen eller grillen.

  1. Pakk inn i kjøkkenhåndkle og plast og la hvile til den blir så kald at du klarer å rive av skallet. 
  2. Skjær i små terninger og bland med olje, sitron, koriander, chiliflak, salt og pepper.  
  3. Tips:
    Om du ikke har tid å bake paprikaen, kan du bruke ajvar som er paprika blandet med (noen ganger) aubergine. Eller erstatte den med cherrytomater som gir en annen smak. 
  4. Fortsett med kjøttet:
    Gni inn litt salt og pepper i biffen og stek den enten i litt olje i en grillpanne eller klebefri stekepanne, eller på grillen. Stek 1-2 minutter på hver side og la hvile i 10-15 minutter før du skjærer kjøttet i roastbifftynne skiver.
  5. Tips:
    Du kan også bruke roastbiff til denne retten.  
  6. Bland ingrendiensene til majonesen. 
  7. Tips:
    Om du ikke har sennepsfrø, kan du bruke grov sennep.

Del baguetten opp i porsjonsbiter og smør først majones på , fordel deretter kjøtt, paprika og ruccula jevnt.

Slik lager du majonesen selv

Server gjerne med båtpoteter eller potetsalat

 Se våre andre oppskrifter på biff-sandwich 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her