Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones
Foto: VW84

Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones

Denne biff-sandwichen er enkel og rask å lage. Spis den med en gang eller ta den med på tur. Vellykket blir det uansett.

Fremgangsmåte

Start med fyllet:
Rens og del paprikaen i to. Stek den svart med skallsiden ned, enten i panne, på et brett i stekeovnen eller grillen.

  1. Pakk inn i kjøkkenhåndkle og plast og la hvile til den blir så kald at du klarer å rive av skallet. 
  2. Skjær i små terninger og bland med olje, sitron, koriander, chiliflak, salt og pepper.  
  3. Tips:
    Om du ikke har tid å bake paprikaen, kan du bruke ajvar som er paprika blandet med (noen ganger) aubergine. Eller erstatte den med cherrytomater som gir en annen smak. 
  4. Fortsett med kjøttet:
    Gni inn litt salt og pepper i biffen og stek den enten i litt olje i en grillpanne eller klebefri stekepanne, eller på grillen. Stek 1-2 minutter på hver side og la hvile i 10-15 minutter før du skjærer kjøttet i roastbifftynne skiver.
  5. Tips:
    Du kan også bruke roastbiff til denne retten.  
  6. Bland ingrendiensene til majonesen. 
  7. Tips:
    Om du ikke har sennepsfrø, kan du bruke grov sennep.

Del baguetten opp i porsjonsbiter og smør først majones på , fordel deretter kjøtt, paprika og ruccula jevnt.

Slik lager du majonesen selv

Server gjerne med båtpoteter eller potetsalat

 Se våre andre oppskrifter på biff-sandwich 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her