Birkebeinerpizza
Foto: Matprat/Astrid Hals

Birkebeinerpizza

Du må ikke trene til Birken for å klare denne. Birkebeinerpizzaen kan alle klare å lage. Den er lett å lage og smaker fantastisk.

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen ved å blande hvetemel, tørrgjær og salt sammen.

Varm opp melk og olje i en kjele til ca. 37 grader (fingervarmt). Ha væsken litt og litt i det tørre og elt det godt sammen.

Sett deigen til heving i minst 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Kjevl ut deigen og la den etterheve i min. 10. min.

Saus:
Lag en hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Ha i melet og rør det inn. Spe på med melk og rør det godt sammen til det koker opp og tykner.
Ta kjelen bort fra platen og smak til med chilipulver, hvitløkspulver og gressløk. Smør sausen utover pizzabunnen.
 
Fyllet: Strø osten over sausen. Skrell poteten og skjær den i tynne skiver med en ostehøvel.
 
Legg potetskivene utover pizzaen sammen med birkebeinerskinka og skiver av purre. Stek pizzaen i ca. 15 minutter til den er gyllen.
 

Tips: Om du har dårlig tid, kan du bruke pizzadeig fra butikkens kjøledisk.

Flere gode pizzaer finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

5
5/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen