Blåbær- og bringebærterter
Foto: Alf Børjesson

Blåbær- og bringebærterter

Disse tertene er det vanskelig å motstå, fylt med vaniljekrem og toppet med blåbær og bringebær. Det er lettlaget også

Fremgangsmåte

Vaniljekrem:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt.

Visp inn eggeplommene i maisennablandingen.

Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.

Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl!

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Tertedeig:
Miks hvetemel, smør og melis i en mikser eller smuldre dette sammen for hånd.

Når dette klumper seg, ha i egget og bland lett sammen. Legg deigen i plastfolie og la det hvile kjølig i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på et bakepapir. For å gjøre dette enda enklere kan du kjevle ut deigen mellom to bakepapir. Stikk ut sirkler som passer i porsjonsformer og la disse hvile kjølig i 30 minutter.

Legg bakepapir oppå tertedeigen og ha erter eller ris oppå slik at terten beholder formen under steking. Terteskallene skal være gyllenbrune og stekes ved 180 grader i i 15-20 minutter.

Etter 10 minutter tar du ut tertene, tar av bakepapiret og erter/ris og steker terteskallene ferdige.

Avkjøl på rist.

Klar gele:
Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.

Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 30 minutter begynner geleen å tykne og den er klar til bruk.

Servering:
Ha vaniljekrem i terteskallene og legg masse bær oppå. Disse kan serveres slik med litt melis på.

For lengre holdbarhet og en ekstra smak pensler du på klar gele før de serveres.

TIPS 1: For en mer eksklusiv bunn kan du bytte ut 1/3 av melet og ha malte mandler i. Dette gir en bunn med ekstra god smak.

TIPS 2: Tertebunn kan fryses. Lag dobbel deig og ha tertedeig klar i fryseren.

Flere tips for skogens bær

Prøv også disse tertene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen