Blåskjell i safransaus

Blåskjell i safransaus

Blåskjell er fastfood og betyr at du får fest midt i uka. Med safran blir middagen enda mer eksklusiv, men fortsatt rimelig.

Fremgangsmåte

Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Ta ut skjellmaten og sil av kraften. Spe på om nødvendig med vann til det utgjør halvparten dl som porsjoner.

Finhakk sjalottløk og surr den blank i smør, men ikke brun.

Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.

Hell i fløte og la sausen småkoke så den tykner eller jevne med litt maisennajevner.

Smak til med salt og litt sitronsaft.

Legg blåskjellene i safransausen og gi den et raskt oppkok.

Tips: Server med ris ved siden av.

Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen