Blåskjell med mørkt øl
Foto: Tom Haga

Blåskjell med mørkt øl

Det som er spennende med blåskjell er at du kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
  2. Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes.
  3. Ha olje i en stor tykkbunnet kjele og fres løken og stangsellerien over høy varme til blank men uten at det tar farge. Legg i alle blåskjellene og ha i vannet. Legg på lokk og sett over sterk varme.
  4. Kok skjellene til de har åpnet seg - ca 4 minutter. Rist på kjelen et par ganger for å sikre jevn koking.
  5. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Legg lokk over skjellene slik at de holder seg varme mens du lager sausen.
  6. Ha ølet i kjelen sammen med blåskjellkraften og krydderbuketten. Kok opp, og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften - litt om gangen.
  7. Smak til med salt og pepper, og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.

Lekre retter med blåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 125.90 kr Bestillingsutvalget
    89 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 48.10 kr Basisutvalget
    89 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.33 l Pris: 36.20 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her