Blåskjell med pesto
Aperitif

Blåskjell med pesto

Dette er en måte å lage en blåskjellrett på som du garantert vil gjenta.

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
  2. Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.
  3.  Finhakk sjalottløken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Ha i hvitvinen og la koke opp før du har i blåskjellene.
  4.  Damp skjellene under lokk på sterk varme i 3--4 min til de åpner seg. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet.
  5.  Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  6. Rens ut skjellmaten og legg den tilbake i halve skjell.
  7. Pesto: Kjør basilikumblad, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i foodprosessor til en fin pasta.
  8. Spe med olje til en fyldig saus.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Fordel pestoen over skjellene og server dem nylagde sammen med godt brød, og gjerne hjemmelaget pommes frites
Tips: Blåskjell skal alltid serveres nylagde, men de tåler å stå i kjøleskap fra den dagen til den neste. Pesto kan lages i god tid, den er holdbar i minst 1 uke i kjøleskap.
 ips: Du kan også lage pesto av bladpersille, koriander eller ruccola.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her