Blåskjell med sitrongress, ingefær, kokos, lime og chili
Foto: Stian Broch

Blåskjell med sitrongress, ingefær, kokos, lime og chili

Dette er en asiatisk inspirert versjon, der krydder og aromater matcher saltheten og konsistensen i skjellene.

Fremgangsmåte

Skrubb skjellene med en stålskrubb og skyll i kaldt vann i cirka 30 minutter.

Fres grønnsaker (unntatt vårløken) og krydder lett i litt olje i en stor kjele. Tilsett hvitvin og smør og kok inn/reduser væsken til cirka 20–30 prosent av opprinnelig mengde.

Tilsett blåskjellene, kokosmelk og vårløk (spar noe av vårløken til dryss til slutt). Dekk til kjelen og damp på moderat varme til skjellene åpner seg. Rist forsiktig på kjelen med jevne mellomrom. Dryss over koriander og vårløk på slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper og noen dråper limesaft.

Serveres gjerne med Perfekte hjemmelagde pommes frites, aioli og limebåter ved siden av.

Se flere blåskjell oppskrifter her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Tore Aspås, kjøkkensjef, Ekebergrestauranten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Ukens kake

Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord

Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn
+

Årets svenske Michelinsensasjon er Daniel Berlins Vyn

Da kona Anna ble kreftsyk, la Daniel Berlin ned sin tostjerners restaurant i Skåne. Tre år senere er han tilbake med den nye restauranten Vyn - med magisk utsikt over havet og Bornholm. Og hentet nylig hjem to Michelinstjerner etter et halvt års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat
Dagens rett

Svinekoteletter blir til supre grillspyd når de får følge av asiatisk potetsalat

Helt vanlige svinekoteletter får et smaksløft etter en runde i denne marinaden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod burgundvaluta i 2022-årgang
+
Godbiter i pollisten

Knallgod burgundvaluta i 2022-årgang

Den er dessuten den Montagnyen som gir aller mest for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her