Laroche Chablis 2019

Her får du en blåskjellrett som du absolutt blir mett av. Du skal blant annet gi skjellene følge av bacon.
Kok opp vann i en liten kjele. Dypp tomatene oppi i 20 sekunder. Overfør til kaldt vann. Fjern så skinnet. Del opp, ta ut frøene og skjær i terninger.
Varm olje i en kjele som rommer blåskjellmengden.
Fres baconterningene til de blir lett gylne. Skru ned varmen litt og fres løk, hvitløk og sjampinjongterninger til mykt men uten at det tar farge. Tilsett tomatene og krydderet og fres litt til.
Deretter hvitvin. Kok inn til væsken er fordampet. Skru opp varmen. Legg en rist i bunnen av kjelen og hell blåskjellene over. Legg på lokk og rist kjelen når det har gått et minutt eller to.
Etter ytterligere ett-to minutter er blåskjellene klare. Avkjøl litt før de tas ut av kjelen. Sett til side og hold varm.
Hell kraften over i en liten kjele. Prøv å unngå å få med evt. sand som ligger i bunnen av den store kjelen. Kok opp og tilsett spinat og deretter fløte.
La koke litt til suppen tykner. Fordel den i dype tallerkener og server blåskjellene ved siden av.
Se flere gode oppskrifter med blåskjell her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif