Bollekake
Foto: Alf Börjesson

Bollekake

Det bor en baker i oss alle. og her får du oppskriftene på bollekake. Det er enklere enn du tror.

Fremgangsmåte

Benytt kakeform, ca. 22 cm i diameter. Stekes i stekeovn ved 225 °C i ca. 15 minutter.

Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm  før du rører gjæren ut i den. Tilsett sukker, kardemomme og så mye mel at deigen er passe fast, smidig og glatt. Elt deigen godt og sett den til heving på lunt sted under plast ca. 30 minutter.

Ha deigen på bakebordet og elt den lett og trill den til en pølse. Del i 16 like store emner og trill til boller. Sett bollene tett sammen i smurt form, fordelt på to former. Etterhev under plast på lunt sted ca. 20 minutter. Pensles og dryss over hakkede mandler og sukker. Stekes gylne.

Ved servering settes hele bollekaken frem på bordet og bryt av bollene. Server gjerne vispet krem og rørte bær til bollekaken.

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen