Braai lammeskiver med sørafrikansk marinade
Foto: zi3000

Braai lammeskiver med sørafrikansk marinade

Braai er barbeque på sørafrikansk og lam i skiver (eller koteletter) er en selvfølge.

Fremgangsmåte

  1. Marinade/grillsaus:
  2. Finhakk urter, hvitløk og chili.
  3. Bland med de andre ingrediensene. 
  4. Fordel marinaden i to skåler.
  5. Hell innholdet av den ene over lammeskivene som du har lagt på et fat med kanter. Sørg for at alt er godt dekket.
  6. Legg på lokk og sett kaldt over natta.
  7. Når grillen er varm: Ta lammeskivene ut av marinaden og tørk av.
  8. Legg kjøttskivene på grillen og smør med den andre delen av marinade/grillsaus på den rå siden.
  9. Stek til pent brun. 
  10. Vend og gjenta på den andre siden.
  11. Snu nok en gang og skru ned varmen (eller flytt opp et hakk i grillen).
  12. La skivene ettersteke på svakere varme i ca. 7-8 minutter.
  13. Server lammeskivene med resten av grillsausen på toppen og annet klassisk grill-tilbehør.

Tips: Du kan også bruke lammekoteletter. Beregn minst to per porsjon.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Game of Thrones-stjerne løfter fjorårets spritz-hype til nye høyder
Ukens drink

Game of Thrones-stjerne løfter fjorårets spritz-hype til nye høyder

Sophie Turner er godt kjent for Game of Throne-fansen, og nå fronter hun sommerens kampanje for Hugo Spritz - som var fjorårets store spritz-hype.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir
+
Tester

Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir

Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret
Dagens rett

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret

Dagens oppskrift med svinefilet byr på en litt uvanlig, men spennende smaksopplevelse. Med ingefær, honning og fennikel, må det blir en fyldig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her