Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter
Foto: iStockphoto

Breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter

Har du plukket mye sopp, er breiflabb med sopp og soppsaus, bakte rotgrønnsaker, potetpuré av Gulløye og sylta rødbeter, en fantastisk måte å utnytte soppen på.

Fremgangsmåte

  1. Fisk:
  2. Skjær fisken i passe porsjonsstykker som saltes og pepres lett. Stek fisken gyllen i olje eller smør på god varme i 3 minutter på hver side.

  3. Sopp og soppsaus:
  4. Kutt sjampinjong i fine skiver. Legg litt til siden til steking, resten stekes i en tørr panne til all veske er fordampet. Ta en ny gryte, legg i den stekte soppen og fyll på med fløte. La dette småkoke i ca 30- 45 min eller til du har en fin tykk saus. Smak den til med balsamicoeddik, soyasaus, salt og pepper.

  5. Bakte rotgrønnsaker:
  6. Skrell og kutt rotgrønnsakene i like store staver. Kok opp en kjele med vann og smak vannet til med salt så det smaker sjøvann. Forvell grønnsakene i vannet i ca 2-3min, avhengi av størrelse. Når grønnsakene skal serveres, has de på ett stekebrett. Dryss på med salt og pepper og litt olje. Bak dem ferdig i ovn på 180 grader i ca 4 – 5 minutter.

  7. Potetpuré:
  8. Skrell potet og ha i en kjele. Fyll på med vann og kok opp. Småkok til godt møre og hell av kokevannet. Ha i smør og fløte og mos potetene til du har en fin puré. Smak til med salt og pepper.

    Sylta rødbeter:
    Evt skrell rødbetene og riv i fine strimler. Hvis du ikke får tak i hele sylta rødbeter,  kan du bruke skiver som skjæres i tynne strimler. 
     

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her