Breiflabbfilet med spekeskinke
Opplysningskontoret for kjøtt

Breiflabbfilet med spekeskinke

Denne retten er ikke veldig krevende. Derimot er den uimotståelig god.

Fremgangsmåte

Skjær breiflabbfileten i ca 3 cm tykke porsjonsstykker (biffer).

Sett ovnen på 220 grader. Skrell og del opp grønnsakene. Del den uskrelte hvitløken i to på horisontalen.

Legg grønnsakene og hvitløken i en ildfast form, drypp over olivenoljen, tilsett salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter. Kjenn med en kniv om de begynner å bli myke. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C.

Surr spekeskinkeskivene rundt breiflabbbiffene, og fest evt. med en tannpirker for å holde skinka på plass. Brun smøret i stekepanna, legg "biffene" i og brun dem på snittflatene, ca. 1 minutt på hver side.

Legg de over grønnsakene i den ildfaste formen, og la dem bli gjennomstekt i ovnen på ca. 120 °C i ca. 20 minutter.

Anrett breiflabben på kokte linser sammen med de ovnsbakte grønnsakene.

Tips: Ønsker du å bruke annen fisk enn breiflabb, kan denne erstattes med annen fersk hvit fisk. Husk at den bør være ganske fast i fisken slik at den ikke faller fra hverandre. Dersom du ikke koker linser til denne retten, er kokt potet en god erstatning

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her