Bresert landkyllinglår med glaserte småløk, spinat og eple-tomatsaus

Fremgangsmåte

Ta av skallet på eplene og løken kutt de i 0,5 * 0,5cm store terningar. Fres dette i olje i ei vid panne ha på tomatpureen og de hermetiske tomatene kok opp, sammen med 2 ts sukker. Ha på eplemost og kyllingkraft reduser til det halve. Smak godt til med salt og pepper og litt frisk basilikum. Bein helt ut kyllinglårene fyll de med friske hakkede urter og bind de opp med bomullstråd. Salt og pepper has på kjøttet. Svi av lårene i stekepanne med olje. Legg lårene i jerngryte eller ildfast form, ha over 4 dl varm kyllingkraft. Dekkes til med lokk. Stekes på 170 grader i ca 40 min alt etter størrelsen på lårene. Du kan også bruke steketermometer.
 
Mens kjøttet stekes og potetene kokes, rens småløken (legg den i varmt vann først så er den letter å rense)
 
Smelt sukker til karamell i en panne, ha på de rensede løkene og vann til løken er dekket, ha 2 ts med salt. Kok til de er møre. Rens spinat og vask/skyll den godt til den er helt fri for sand og jord.
 
Varm stekepanne middels varm ha på smør. Fres spinaten til den er gyllen. Smak til med salt og pepper.
 
De kokte potetene stekes gylne i varm stekepanne med smør eller olje. Smak til med salt og pepper. La kjøttet hvile i 10 minutter. Fjern surringen og kutt den i fine skiver. Server på serveringsfat med løk og spinaten, saus ved siden av.
 

Sendt inn av Aina Flyen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 130.00 kr Basisutvalg (Test)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her