Bresert landkyllinglår med glaserte småløk, spinat og eple-tomatsaus

Fremgangsmåte

Ta av skallet på eplene og løken kutt de i 0,5 * 0,5cm store terningar. Fres dette i olje i ei vid panne ha på tomatpureen og de hermetiske tomatene kok opp, sammen med 2 ts sukker. Ha på eplemost og kyllingkraft reduser til det halve. Smak godt til med salt og pepper og litt frisk basilikum. Bein helt ut kyllinglårene fyll de med friske hakkede urter og bind de opp med bomullstråd. Salt og pepper has på kjøttet. Svi av lårene i stekepanne med olje. Legg lårene i jerngryte eller ildfast form, ha over 4 dl varm kyllingkraft. Dekkes til med lokk. Stekes på 170 grader i ca 40 min alt etter størrelsen på lårene. Du kan også bruke steketermometer.
 
Mens kjøttet stekes og potetene kokes, rens småløken (legg den i varmt vann først så er den letter å rense)
 
Smelt sukker til karamell i en panne, ha på de rensede løkene og vann til løken er dekket, ha 2 ts med salt. Kok til de er møre. Rens spinat og vask/skyll den godt til den er helt fri for sand og jord.
 
Varm stekepanne middels varm ha på smør. Fres spinaten til den er gyllen. Smak til med salt og pepper.
 
De kokte potetene stekes gylne i varm stekepanne med smør eller olje. Smak til med salt og pepper. La kjøttet hvile i 10 minutter. Fjern surringen og kutt den i fine skiver. Server på serveringsfat med løk og spinaten, saus ved siden av.
 

Sendt inn av Aina Flyen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 130.00 kr Basisutvalg (Test)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her