Bresert landkyllinglår med glaserte småløk, spinat og eple-tomatsaus

Fremgangsmåte

Ta av skallet på eplene og løken kutt de i 0,5 * 0,5cm store terningar. Fres dette i olje i ei vid panne ha på tomatpureen og de hermetiske tomatene kok opp, sammen med 2 ts sukker. Ha på eplemost og kyllingkraft reduser til det halve. Smak godt til med salt og pepper og litt frisk basilikum. Bein helt ut kyllinglårene fyll de med friske hakkede urter og bind de opp med bomullstråd. Salt og pepper has på kjøttet. Svi av lårene i stekepanne med olje. Legg lårene i jerngryte eller ildfast form, ha over 4 dl varm kyllingkraft. Dekkes til med lokk. Stekes på 170 grader i ca 40 min alt etter størrelsen på lårene. Du kan også bruke steketermometer.
 
Mens kjøttet stekes og potetene kokes, rens småløken (legg den i varmt vann først så er den letter å rense)
 
Smelt sukker til karamell i en panne, ha på de rensede løkene og vann til løken er dekket, ha 2 ts med salt. Kok til de er møre. Rens spinat og vask/skyll den godt til den er helt fri for sand og jord.
 
Varm stekepanne middels varm ha på smør. Fres spinaten til den er gyllen. Smak til med salt og pepper.
 
De kokte potetene stekes gylne i varm stekepanne med smør eller olje. Smak til med salt og pepper. La kjøttet hvile i 10 minutter. Fjern surringen og kutt den i fine skiver. Server på serveringsfat med løk og spinaten, saus ved siden av.
 

Sendt inn av Aina Flyen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 130.00 kr Basisutvalg (Test)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
+
Ukens vin

Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker

Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage av et gresskar
Guide
Oppskrifter med gresskar

Se alt det gode du kan lage av et gresskar

Gresskar er så mye mer enn morsomme lykter til halloween. Her finner du de beste oppskriftene, både salte og søte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger

For å gjøre juleforberedelsene enklere for deg, har vi satt sammen en enestående pakke – jo mer du smaker, desto større rabatt får du.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter
Dagens rett
Hurtigmarinert ovnsbakt laks med couscoussalat

Slik lager du en smaksrik fiskemiddag på et kvarter

Ok, de femten minuttene er ikke iberegnet oppvarmingen av ovnen. Men uansett er denne oppskriften kjapp som få. Og riktig så velsmakende.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. november i Oslo

Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer

Bordeaux er et av verdens mest sagnomsuste vinområder, kjent for sine lagringsdyktige røde viner fra mektige vinslott. Bordeaux-ekspert Terje Christensen tar deg gjennom de viktigste druene og distriktene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv

Mitt favorittmåltid hjemme for tredje år på rad er ramen og en amerikansk chardonnay i kjølig stil. Det er sunt og næringsrikt, og denne vinen gir den siste lille magien for at dette skal bli full pott på hyggeskalaen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her