Bresert landkyllinglår med glaserte småløk, spinat og eple-tomatsaus

Fremgangsmåte

Ta av skallet på eplene og løken kutt de i 0,5 * 0,5cm store terningar. Fres dette i olje i ei vid panne ha på tomatpureen og de hermetiske tomatene kok opp, sammen med 2 ts sukker. Ha på eplemost og kyllingkraft reduser til det halve. Smak godt til med salt og pepper og litt frisk basilikum. Bein helt ut kyllinglårene fyll de med friske hakkede urter og bind de opp med bomullstråd. Salt og pepper has på kjøttet. Svi av lårene i stekepanne med olje. Legg lårene i jerngryte eller ildfast form, ha over 4 dl varm kyllingkraft. Dekkes til med lokk. Stekes på 170 grader i ca 40 min alt etter størrelsen på lårene. Du kan også bruke steketermometer.
 
Mens kjøttet stekes og potetene kokes, rens småløken (legg den i varmt vann først så er den letter å rense)
 
Smelt sukker til karamell i en panne, ha på de rensede løkene og vann til løken er dekket, ha 2 ts med salt. Kok til de er møre. Rens spinat og vask/skyll den godt til den er helt fri for sand og jord.
 
Varm stekepanne middels varm ha på smør. Fres spinaten til den er gyllen. Smak til med salt og pepper.
 
De kokte potetene stekes gylne i varm stekepanne med smør eller olje. Smak til med salt og pepper. La kjøttet hvile i 10 minutter. Fjern surringen og kutt den i fine skiver. Server på serveringsfat med løk og spinaten, saus ved siden av.
 

Sendt inn av Aina Flyen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 130.00 kr Basisutvalg (Test)
    84 POENG
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her