Bringebæris på nøttebunn
Foto: Per Erik Jæger, TINE

Bringebæris på nøttebunn

Hva smaker bedre enn en hjemmelaget iskake? Denne er glutenfri med bringebærsmak fordelt på en god nøttebunn med valnøtter og mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader. Til nøttebunnen trenger du en rund, smurt kakeform på ca 24 cm i diameter.

Legg til side de peneste bringebærene til pynt.

Nøttebunn:
Grovhakk nøttene og sjokoladen til nøttebunnen.

Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en stiv og blank marengs.

Vend inn nøtter og sjokolade og hell blandingen i den smurte kakeformen.

Stek kaken midt i ovnen i ca 35 - 40 minutter. Avkjøl nøttebunnen i formen.

Løsne kaken med en spiss kniv, men la den være i formen.

Bringebæris:
Kjør frosne bringebær til mos i en food processor.

Gni deretter de moste bringebærene gjennom en sikt slik at steinene blir igjen og du får en silkemyk puré. Kast steinene.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen bolle pisker du fløten til krem.

Bland krem, eggedosis og bærpuré. Hell isen over kaken og frys alt i minst fire timer.

Til servering:
Pynt med pisket krem og pene bringebær ved servering.

Sendt inn av TINE

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her