Brødpudding med pepperkaker
Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Brødpudding med pepperkaker

Her får du brukt de pepperkakene du kanskje sitter igjen med etter at jula er over. Lag en deilig brødpudding med denne enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Brødpudding:
Visp sammen melk, fløte, frø fra vaniljestangen, sukker, egg og eggeplomme.

Kle en brødform med bakepapir. Del brødskivene i to. Dekk bunnen av formen med brød.

Dryss over rosiner, epleterninger og knust pepperkake (ca 2 ss).

Repeter til brødet er brukt opp. Hell egge- og melkeblandingen over brødskivene i formen. Pass på at væsken er jevnt fordelt.

Stek i vannbad ved 170 grader i 30-40 minutter til eggeblandingen er stivnet.

Whiskeysaus
Rør smør og sukker sammen. Bland i egget.

Sett bollen over en kjele med vann som så vidt koker og pisk. Blandingen blir først tynnere mens smøret smelter, fortsett å vispe til den igjen tykner.

Ta av varmen og rør inn ønsket brennevin. Serveres varm.

Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen