Brownies: 
Smelt smør, rør i grovhakket sjokolade. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen, rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og rør lett sammen. Ha til slutt i valnøttene.
 
Kle en «liten langpanne» med bakepapir og hell i røren.
Stekes i ovnen ved 160 grader  i 30-40 minutter.
 Salt karamell: 
Smelt sukker i en tykkbunnet kjele. Ha i glukose og rør dette godt sammen.
Ha fløten og vaniljefrøene i kjelen og rør dette godt sammen. Trekk kjelen fra varmen og ha i smøret. Smak til med salt. Noen liker karamellen litt mer salt enn andre.
Sett det hele i kjøleskap.
 Sette sammen kaken: 
Sprøyt litt salt karamell på toppen av browniesen og sett alt litt i fryseren.
Kutt den i firkanter og server.
Browniesen blir veldig god om den står i kjøleskap.
 Tips: Karamell som blir til overs kan fryses eller bevares i kjøleskap opp til 6 uker. Karamellen er veldig god til iskrem og andre kremer.
 
 
                 
                
                    Sendt inn av
                                            Anne Brith Davidsen