Brun kraft
Foto: Alf Børjesson

Brun kraft

Ofte bruker vi buljongpulver eller terninger. Egenkokt kraft er noe helt spesielt. Her får du smaker og fylden. Lag en stor porsjon og frys ned.

Fremgangsmåte

Gir ca 2½ liter kraft

Del beina i mindre stykker og brun de i stekepanne eller i stekeovn på 250 grader i ca. 20 minutter.

Ta bena over i en stor kjele, fyll på kaldt vann og la det koke opp. Fjern skummet underveis med en hullsleiv.

Tilsett grønnsaker og krydder og la det hele småkoke i 4-5 timer. Kraften siles og settes til avkjøling uten lokk. Når kraften er kald fjernes fettlokket.

Kraft kan fryses i f.eks melkekartonger, isterningposer el. Holdbarhet 3-4 mnd.

Gir ca 2½ liter ferdig kraft

Tips: Under koking smelter mesteparten av fettet i kjøttet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk som er enkelt å ta av.

Her finner du flere oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 41 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen