Brun saus
Foto: Alf Börjesson

Brun saus

Ingen ting er som hjemmelaget brun saus. Sausen passer til mange retter og denne oppskriften er meget anvendelig til det meste. Enkel og lage er den også.

Fremgangsmåte

Lag brun saus ved å smelte og brune smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.

Vil du lage en glutenfri bruns saus ligger oppskriften her

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 34 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen