Brun saus
Foto: Alf Börjesson

Brun saus

Ingen ting er som hjemmelaget brun saus. Sausen passer til mange retter og denne oppskriften er meget anvendelig til det meste. Enkel og lage er den også.

Fremgangsmåte

Lag brun saus ved å smelte og brune smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.

Vil du lage en glutenfri bruns saus ligger oppskriften her

Lyst på en annen saus er det 150 oppskrifter å velge mellom

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 21 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen