Bruschetta med sopp
Torstein Skarra

Bruschetta med sopp

Fremgangsmåte

  1. Hvis brødet er litt for ferskt, skjær det i skiver og la det ligge på en rist på kjøkkenbenken en dag, eller tørk brødet i en times tid i ovnen ved om lag 80 grader med varmluftsfunksjon. (Litt høyere hvis du ikke har varmluft.)

  2. Gni brødet med litt olje, og ha det i en grillpanne til det har fine brunsvarte striper på begge sider. Hvis du ikke har grillpanne kan du også grille brødet i ovnen. Skru ovnen på full guffe med grillelementene på og sett brødskivene under. Følg med så det ikke brenner seg.

  3. Gni brødskivene med hvitløk. Hell over olje, strø over salt.

  4. Rens soppen og del de største i mindre biter, gjerne ved å rive dem fra hverandre. Stek sopp, hvitløk og chili i smør over middels varme i tre til fem minutter. Ha i en liten skvett vann - en spiseskje eller to, ikke mer - og stek videre i to minutter, bland godt underveis. Dette gir deg en fin, kremete konsistens. Vend inn persille og eventuelt litt parmesan og ha soppblandingen oppå bruschettaene.

    Andre varianter
    - Med urter: En fin, men fortsatt enkel forlengelse av utgangspunktet er å gni inn brødet med urter i tillegg til hvitløk. Rosmarin, salvie og basilikum passer alle bra - gjerne i kombinasjon.

    - Med tapenade: Kjøp en boks ferdig tapenade og bland inn litt grovhakkede oliven og litt ekstra ansjos. En dråpe trøffelolje passer også fint, men pass på å ikke bruke for mye.

    - Med grillet paprika: Grill eller bak paprika og flå dem. Strø over finhakka hvitløk, kanskje litt finhakket chili. Litt grovrevet pecorino-ost, eller annen hardost er godt.

    - Med tomater: Flå og hakk tomater, fjern frøene og press så mye vann som mulig ut av det som er igjen. Ha på salt, bland med litt finhakket basilikum, kanskje også hvitløk og la stå i ti minutter, eller lengre. Bland med olivenolje og ha oppå.

    - Med spinat og nøtter: Stek spinat og hvitløk i panna, bland inn hakkede nøtter og salt, kanskje en dråpe honning også.

    - Med Jordskokk. Lag purre med smør og litt cayenne.

    - Indrefilet med rosa kjerne

    - Chevre med agurk, koriander og litt sitron/honning

Sendt inn av Torstein Skarra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her