Buffalo Wings med Blue Cheese-dip
HotWings.no

Buffalo Wings med Blue Cheese-dip

Det er ikke vanskelig å gjette seg til hvor denne retten har sine røtter. Med dippen vi foreslår for deg blir det skikkelig heftig smak.

Fremgangsmåte

  1. Forbered breading:
  2. Ha mel i en bolle og bland inn forskjellige krydderier (feks piri piri og pepper).
  3. Gjør klar tilbehør:
  4. Vingene serveres med stangselleri, gulrøtter og Blue Cheese-dip. Er du ikke glad i blåskimmelost, er rømme et godt alternativ.
  5. Del opp stangselleri og gulrøtter i passende stykker.
  6. Bland sammen ingrediensene til Blue Cheese-dipen og knus ca. 100 gram blåmuggost over, og rør det godt inn. Det kan kanskje være nødvendig å mose osten litt hvis den er veldig bløt. Rør godt sammen.
  7. Del opp kyllingvingene:
  8. Har du hele vinger, må du dele vingene slik at du sitter igjen med 3 deler. Vingespissen kaster du og de to andre delene legger du i mel blandingen.
  9. Om du ønsker skjærer du bort noe av skinnflikene, slik at det blir mindre skinn/fett på vingene.
  10. Kjøper du vinger av Holte gård får du kyllingvingene ferdig oppdelt, bestill direkte fra gård og du får svært billige vinger!
  11. Dekk kyllingen med breading:
  12. Legg vingene i en stor bolle og tilsett litt Buffalo Wing saus og bland godt. Dette for at melet skal sette seg til vingene.
  13. Ha så kyllingvingene sammen med melblandingen i en stor pose eller plastboks med lokk og rist godt, slik at vingene blir godt dekket med mel.
  14. Stek vingene:
  15. Legg vingene jevnt utover en stekeplate med bakepapir som er satt inn med fett og stek i ovn ved 220C i 25 minutter, snu så vingene og stek dem 20 min på andre siden.
  16. Skal du steke mange vinger kan det være en fordel å fritere vingene (50-60 vinger eller mer), bruk da kun vegetabilsk olje av god kvalitet. Friter kyllingvingene til de er gyllenbrune eller litt mørkere om du foretrekker dem godt gjennomstekt, ca 10-15 min. Men ikke friter for mange vinger av gangen. Del dem opp i små grupper, slik at hver vinge blir jevnt kokt.
  17. Tilsett Buffalo Wing sausen:
  18. Når vingene er ferdig stekt legger du dem i en bolle, tilsett så sausen og bland til vingene er godt dekket av saus.
  19. Vingene er nå klare for servering, sammen med stangselleri, gulrøtter og Blue cheese-dip.
 

Sendt inn av HotWings.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her