Byggbrød med tranebær og hasselnøtter
Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter er et sunt og grovt brød. Brødet passer ypperlig til en god ost eller en varm suppe.

Fremgangsmåte

  1. Dag 1, bløtlegging:
    Kok opp vannet, hell over byggryn i en bakebolle og la stå over natten.
  2. Dag 2, hoveddeig:
    Tilsett mel, sukker, salt, olje og melk i bakebollen med de bløtlagte byggrynene, og smuldre i gjæren.
  3. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du tranebær og hasselnøtter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  4. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  5. Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i to like store emner.
  6. Form emnene til brød og legg dem over i to godt smurte 1,5 -liters former eller rett på et bakepapirkledt stekebrett.
  7. Dekk brødene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
  8. Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene og pensle med lunkent vann.
  9. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter.
  10. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her