Byggbrød med tranebær og hasselnøtter
Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter er et sunt og grovt brød. Brødet passer ypperlig til en god ost eller en varm suppe.

Fremgangsmåte

Dag 1, bløtlegging:
Kok opp vannet, hell over byggryn i en bakebolle og la stå over natten.

Dag 2, hoveddeig:
Tilsett mel, sukker, salt, olje og melk i bakebollen med de bløtlagte byggrynene, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsetter du tranebær og hasselnøtter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.

Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i to like store emner. Form emnene til brød og legg dem over i to godt smurte 1,5 -liters former eller rett på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk brødene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.

Snitt forsiktig 3–4 snitt på toppen av brødene og pensle med lunkent vann. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Alle kan bli en dyktig brødbaker

Er du klar for å prøve surdeig?

Brød kan bakes i krukke - må prøves

Dette brødet er som et måltid i seg selv

Ost i loffdeigen gir ekstra smak

Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt

Havre er supersunt

Morsomt og saftig med byggmel

Rug og spelt gir maksimalt med smak

Dette brødet skal ikke eltes

Se alle våre andre gode brødoppskrifter 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen