Caprino Alta Langa gratinert klippfisk, jordnøttskum, kremete morkler og snacktomat
Foto: Thor Brødreskift

Caprino Alta Langa gratinert klippfisk, jordnøttskum, kremete morkler og snacktomat

Fremgangsmåte

Caprino Alta Langa gratinert klippfisk:
Fisken deles i porsjonsstykker à 100 g og settes i stekeovn ved 185 grader i ca 2-3 minutter. Ta ut fisken og legg en skive ost (25 g) på toppen av fisken og gratiner under grillelement til osten er gylden.
Jordnøttsaus:
Banansjalottløk, hvitløk og hakkede jordnøtter freses i kjele sammen med litt jordnøttolje. Hvitvin helles på og reduseres (kokes inn).

Kyllingkraft og fløte småkokes i 10 minutter, sil og smak til med jordnøttolje, salt, pepper og sitron. Skum opp med stavmikser rett før servering.

Kremete morkler:
Løk og morkler freses i kjele sammen med smør.
Kyllingkraft reduseres (kokes inn). Ha i fløte Smak til med salt, pepper og sitron.
Snitt en snacktomat i bunnen og friter den i olje.
Løft op skinnet rundt stilken, og behold dette på. Resten tas av..

Sendt inn av Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi LysverketVinforslag ved Frode Espedal,vinkelner Bølgen & Moi Lysverket

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her