Carpaccio av hval
Foto: Alf Børjesson

Carpaccio av hval

Denne retten av hval er en enkel og delikat og hvor hvalkjøttets mørhet og særegne, gode smak kommer til sin rett. Passer perfekt som tapas.

Fremgangsmåte

  1. Legg hvalbiffen i fryseren slik at den blir fast, men ikke hardfrossen.
  2. Skjær den i syltynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin. Fordel skivene på 4 tallerkener.
  3. Pensle olivenoljen over hvalbiffskivene. Strø litt salt og nykvernet pepper over.
  4. Riv noen salatblader og dryss det over hvalkjøttet. Bruk en potetskreller og riv godt med tynne flak av parmesanost over hvalkjøttet.

Server straks som forrett eller smårett.

Tips: Bytt gjerne ut parmesanen med en god norsk ost som minner om parmesan, som for eksempel Eiker Holtefjell, Advem Fjelldronning, eller en fersk hvit geitost.

Sendt inn av Markedsrådet for hval

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her