Cartellets Ekta Stavanger Pizza

Ingredienser
pizzabunn av mel
vann
olje
gjær
 
tomatsaus
sjøkreps
kamskjell
blåskjell
haneskjell
laksefilet
breiflabbhale
poteter
jarlsbergflarn
svarte oliven
blanchert spinat
tomat
soltørket tomat
friske urter
coulis av rød eller gul paprika
urteolje
tynn blomsterpinne

Fremgangsmåte

For å lykkes med denne retten er en effektiv mise en place svært viktig.
Lag en vanlig pizzabunn av mel, vann, olje, salt og gjær. Smør den inn med en kraftig tomatsaus.

lLgg på, og bygg i høyden med skalldyr og fisk som sjøkreps (grillet, serveres i skallet), kamskjell som stekes sammen med rognen, blåskjell og haneskjell, laksefilet stekt på skinnet og stekt breiflabbhale.
I midten setter du et minitårn av råstekte poteter. Pynt deretter med jarlsbergflarn (osteskiver stekes 5 min. i ovnen, avkjøles og klippes til), svarte oliven, blanchert spinat, grillet tomat, soltørket tomat og friske urter.
Når tårnet svarer til forventningene stikker du en tynn blomsterpinne gjennom for å holde det hele sammen.
Til slutt "skvetter" du litt farge- og smaksrik sjy eller saus som coulis av rød eller gul paprika og urteolje.
 
På Cartellet serveres retten av og til på en tallerken til for eksempel fire gode venner. Da fungerer den nesten som en felles tapas: Plukk og spis!

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her