Chili- og hvitløksmarinerte scampi
Foto: Delicatessen

Chili- og hvitløksmarinerte scampi

Scampi kalles også tropisk reke eller kongereke. Uansett navn kommer de fra butikkens frysedisk. Velg bærekraftig oppdrett: velg ASC- eller MSC-merket vare.

Fremgangsmåte

Skrell scampi, behold halen på.

Kjør sammen chili, hvitløk og olivenolje med en stavmikser. Mariner scampi til neste dag. Sett en stekepanne på høy varme, ha i scampi og stek dem hardt på begge sider. Dryss på salt og pepper, ha på hakket sjalottløk og persille. Del lime i båter og server ved siden av. 

Tips:
Brød er obligatorisk til denne retten men den smaker også himmelsk med kokt ris (for å suge opp stekeolje, samt en salat.

Les mer om disse rekene her

Her finner du mange oppskrifter med scampi

Se våre andre oppskrifter på tapas

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Delicatessen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Planlegg julens flotteste festkake allerede nå
Ukens kake
Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå

Du begynner med å lage peppernøttene nå og setter av tid i kalenderen for å fullføre mesterverket når det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave
+
Klubb

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave

Luca Roagna beviser igjen med sin 2017-årgang at han er en av de aller beste vinmakerne i Piemonte

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllinglår panert med sesam, parmesan servert med pasta i rømme er nam
Dagens rett
Parmesan- og sesampanerte kyllinglår

Kyllinglår panert med sesam, parmesan servert med pasta i rømme er nam

Denne retten lager seg dessuten selv i steikeovnen mens du har andre ting å henge fingrene i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De serverer drinker til ettertanke - blant annet inspirert av Angela Davis

Med høstens menyer og konsepter tar Chris Grøtvedt og hans team *ism i en ny retning. En drink er ikke lenger bare en drink, men skal sette spor etter seg og gi grunn til ettertanke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her