Chilimarinert kylling
Foto: Lisa Westgaard

Chilimarinert kylling

Fremgangsmåte

Del kyllingene i serveringsstykker. Bland sammen marinaden i en plastpose, legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. Mariner i 3-4 timer i kjøleskap.

Legg kyllingstykkene i en stor ildfast form eller en langpanne og stek ved 160 °C i 30-40 minutter. Mens kyllingen steker kan du gjøre alt klart til å steke krepsehalene.

Finhakk de røde chilipeprene og bland med ketchup, salt og pepper. Like før kyllingen er ferdig pensler du rekene og steker dem i olje i en panne i ca. 5 minutter eller til rekene er ferdig stekt. Bønnestuing er et tilbehør som setter en ekstra spiss på måltidet. I tillegg er det lurt å sørge for mye godt drikke i tilfelle tørsten skulle ta overhånd.

Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem møre i nytt vann i ca. 1 time. Slå av vannet og rør inn maisenna utrørt i litt vann. Smak til med salt, eddik og sukker. Smaken kan også eventuelt varieres ved å tilsette tomatpuré eller en kryddersaus.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her