Chocolate Devil’s Food Cake
Apéritif

Chocolate Devil’s Food Cake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader. Smør to former med en diameter på 22 cm. Alternativt to små brownieformer, eller en stor går også.

Ha smør og sukker i miksmasterbollen og pisk til kremete. Tilsett eggene, ett av gangen, og forsett piskingen, men ikke like kraftig. Pass på at alt blir godt blandet.

Bland kaffe og melk. Blant kakaopulver, mel, salt og bakepulver i en bolle. Ha halvparten av de tørre ingrediensene i smørmiksen, tilsett så kaffe og melk, bland godt. Til slutt har du i resten av melblandingen.

Fordel deigen på de to formene.
Glatt ut og sett midt i ovnen. Hvis det bare er plass til en form, stek i to runder. Det tar ca 25 minutter. Bruk en trepinne til å sjekke at den er gjennomstekt. Avkjøl.

Glasur:
Smelt den hakkete sjokoladen med vann (melk eller fløte) i vannbad (en glassbolle oppi en kjele med litt kokende vann). Rør til jevn krem. Ta bollen ut av vannbadet.   

Del smøret i små biter og pisk dem inn i sjokoladen en etter en til en jevn og myk sjokoladekrem (ganache). Avkjøl til den kan smøres utover kaken uten at den renner, men den skal heller ikke være for fast. Det tar 30-40 minutter.

Pynt:
Ta kakebunnene ut av formene og legg en av dem på et kakefat. Smør krem tykt over. Legg den andre oppå og fordel resten av kremen oppå og på sidene. Det skal være litt «røft».

Hvis du ønsker flere lag, kan du dele hver bunn i to. Det kan være litt vanskelig, men bruk en stor bredbladet kniv. Da må du smøre litt tynnere lag med glasur på hvert lag.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her