Christmas-pudding som i England
Foto: esp_imaging

Christmas-pudding som i England

Fremgangsmåte

Skjær nyretalgen i små biter og smelt disse. La fettet avkjøles.

Skyll rosiner og korinter og la den dryppe godt av seg. Finhakk sviskene eller mal dem i kvern. Hakk eller grovriv skrellede epler og skjær appelsinskallet og sukaten i små biter. Skold og grovhakk mandlene. Riv skallet av sitroner og appelsiner og press saften ut av dem. Ta vare på saften. Pisk eggene sammen med rom og porter.

Ha alle ingrediensene, eggemassen til slutt, opp i en stor bolle og elt alt grundig sammen. Massen må absolutt være jevn.

Massen fylles så over i en smurt og meldrysset puddingform (eller isform) med tettsluttende lokk. Kok puddingen i vannbad i ca 6 timer.

Når puddingen er kald, tar du den ut av formen og oppbevarer den i boks eller med tett lokk eller pakker den omhyggelig in i aluminiumsfolie.

La puddingen stå ca 15 minutter i romtemperatur før servering, før den vendes ut på et fat. Enkelte foretrekker christmas-pudding flambert med rom, kirsch, konjakk eller whisky, andre pynter den med søt dessertsaus, som i så fall som regel smaskes til med eggekonjakk-saus (se egen oppskrift).

Puddingen bør helst lages et par uker i forveien. Christmas-pudding som oppbevares tildekket og kaldt kan holde seg omtrent 1 år.

 

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Perfekt drink til førjulkosen
Ukens drink
Arancia e Miele Sour

Perfekt drink til førjulkosen

Søt appelsin balanseres av syrlighet og krydder. Omtrent som å drikke julekaker. Og et friskere alternativ til gløgg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå
Ukens kake
Festkake med hvit sjokolademousse og peppernøtter

Planlegg julens flotteste festkake allerede nå

Du begynner med å lage peppernøttene nå og setter av tid i kalenderen for å fullføre mesterverket når det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime
Dagens rett
Viltgryte med reinskav og purre

Slik lager du en deilig viltgryte på en liten halvtime

Med reinskav fra fryseren i butikken oppnår du veldig god viltsmak på gryta uten å måtte vente lenge på maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave
+
Klubb

Unn deg noen virkelige perler fra Piemonte i julegave

Luca Roagna beviser igjen med sin 2017-årgang at han er en av de aller beste vinmakerne i Piemonte

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her