Confisert klippfisk med norisløyfe, gulrot-ingefærpuré, vørterølsjy, steinsopprisotto i sprø sylinder
Foto: Thor Brødreskift

Confisert klippfisk med norisløyfe, gulrot-ingefærpuré, vørterølsjy, steinsopprisotto i sprø sylinder

Ingredienser

Confisert klippfisk med norisløyfe:
700 g utvannet klippfisk
6 gulrøtter
2 cm frisk ingefær
75 g usaltet smør
1 dl fløte
1 ark Nori
andefett eller olivenolje
salt og pepper
sitron

Steinsopprisotto:
200 g risottoris
1 sjalottløk brunoise (kuttet smått og brunet i smør)
3 dl hvitvin
5 dl vann
100 g steinsopp
revet parmesan
evt. fløte
salt og pepper

Sprø sylinder:
75 g vann
1 ss usaltet smør
150 g mel
45 g mandelmel
40 g olivenolje

Vørterølsjy:
2 stk banansjalottløk
1 fedd hvitløk
3 dl hvitvin
½ dl eplecidereddik
6 dl Aass vørterøl
1 stk malt drops
6 dl kalvekraft
100 gr usaltet smør
salt/pepper/sitron

Fremgangsmåte

Confisert klippfisk med norisløyfe:
Porsjoner klippfisken. Nori klippes i strimler og surres rundt fiskestykkene. Trekk fisken ferdig i ca. 1½ liter andefett i 7-8 minutter. Hvis du ikke har andefett, kan du bruke olivenolje.

Kutt gulrøttene i terninger og tilsett finhakket ingefær. Kok i vann til gulrøtter er møre, sil av og kjør i blender med smør og fløte. Smak til med salt, pepper, sitron og eventuelt litt finkuttet frisk ingefær.

Steinsopprisotto:
Fres ris, sjalottløk og hvitvin i en kjele og tilsett 5 dl vann. Rør med slikkepott til risen er mør og fuktigheten fordampet. Tilsett steinsopp, revet parmesan etter ønske og eventuelt litt fløte for å runde av smaken. Smak til med salt og pepper.
Sprø sylinder:
Kok opp vann og smør, kna inn de resterende ingrediensene. Pakk i folie og la hvile ca 30 minutter i romtemperatur. Kjevle ut på pastamaskin og surr rundt en sylinder. Stek i ovn på 190 grader til gyllen, ca 3-5 minutter.
Vørterølsjy:
Sviss sjalottløk og hvitløk, på med hvitvin og eplecidereddik, reduser inn til 1/3. Hell på Aass vørterøl og et stk maltdrops. Reduser inn, hell på kalvekraft.
Monter med usaltet smør, smakes til med salt, pepper og sitron.

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Harald Berger,soussjef Bølgen og Moi LysverketVinforslag ved Frode Espedal,vinkelner Bølgen & Moi Lysverket

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her